اهمیت افزایش کلسیم میوه سیب جهت بهبود کیفیت آن منجر به انجام تحقیقاتی در مناطق عمده تولید سیب در جهانگشته است. روش رایج جهت افزایش غلظت کلسیم میوه بهکارگیری محلولپاشی ترکیبات مختلف کلسیمی قبل از برداشت است. در این مطالعه جهت ارزیابی اثرات کلسیم بر خصوصیات کیفی سیب (رقم گلدن دلیشز) از سه ترکیب مختلف کلسیمی شامل کلرور کلسیم، نیترات کلسیم و اکسید کلسیم در غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 درصد و شاهد (آب مقطر) استفاده گردید. این طرح بهصورت آزمایش فاکتوریل طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار اجرا شده است. براساس نتایج بدست آمده دو آزمایش، صفات تحت اثر ساده منابع مختلف کود کلسیم و اثر متقابل منابع کود کلسیم در غلظت قرار نگرفت. همچنین اثر ساده غلظتهای مختلف تأثیر معنیداری بر صفات کیفیت میوه سیب داشتند. نتایج مقایسه میانگین نشان دادکه با افزایش غلظت صفات سفتی میوه (8 و 87/4 درصد به ترتیب در زمان برداشت و 4 ماه بعد از نگهداری) و اسید آلی (67/0 و 38/0 درصد به ترتیب در زمان برداشت و 4 ماه بعد از نگهداری) افزایش پیدا کردند. همچنین با افزایش غلظت منابع کلسیم صفات مواد جامد محلول کل (06/13 و 95/11 درصد به ترتیب در زمان برداشت و 4 ماه بعد از نگهداری) و pH (4 و 61/3 به ترتیب در زمان برداشت و 4 ماه بعد از نگهداری) دارای کمترین مقدار بودند. بهطور کلی، محلولپاشی منابع کلسیم در غلظت یک درصد در زمان برداشت بهطور مؤثری کیفیت میوه و قابلیت نگهداری سیب رقم گلدان دلیشز را بهبود بخشید.