طی یک مطالعه میدانی یکساله، غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزیهای برگی در مزارع محدوده شهرستانهای ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک اندازهگیری شد. میانگین غلظت سرب، کادمیوم و نیکل در سبزیهای برگی به ترتیب 0/2، 07/0 و 1/2 میلیگرم در کیلوگرم وزن تر بود که در مورد سرب، 10 برابر حداکثر مجاز بود و در مورد کادمیوم و نیکل کمتر از حداکثر مجاز بود. میانگین غلظت سرب، کادمیوم و نیکل در خاک مزارع به ترتیب 7/10، 46/1 و 1/18 میلیگرم در کیلوگرم بود که کمتر از حداکثر مجاز بود. برای ارزیابی ریسک خطر مصرف سبزیهای برگی از شاخص خطرپذیری به بیماریهای غیرسرطانی استفاده شد. میانگین شاخص خطرپذیری سرب، نیکل و کادمیوم در سبزیهای برگی به ترتیب 22/0، 05/0 و 03/0 بود. در بین سبزیهای برگی بیشترین خطرپذیری سرب، نیکل و کادمیوم مربوط به سبزیهای نعناع، جعفری و کاهو بود. نتایج حاصل از محاسبه فاکتور تجمع زیستی نشاندهنده آن بود که گشنیز در بین سبزیهای برگی، بیشترین فاکتور تجمع زیستی سرب و نیکل را داشت ولی سبزیهای برگی از نظر تجمع کادمیوم تفاوت معنیداری با هم نداشتند.
سیلسپور, محسن. (1399). مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزیهای برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری. نشریه تغذیه گیاهان باغی, 3(2), 145-158. doi: 10.22070/hpn.2020.5485.1098
MLA
محسن سیلسپور. "مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزیهای برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری". نشریه تغذیه گیاهان باغی, 3, 2, 1399, 145-158. doi: 10.22070/hpn.2020.5485.1098
HARVARD
سیلسپور, محسن. (1399). 'مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزیهای برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری', نشریه تغذیه گیاهان باغی, 3(2), pp. 145-158. doi: 10.22070/hpn.2020.5485.1098
VANCOUVER
سیلسپور, محسن. مطالعه غلظت فلزات سنگین در خاک و اندام خوراکی سبزیهای برگی و ارزیابی ریسک خطر مصرف با استفاده از شاخص های احتمال خطرپذیری. نشریه تغذیه گیاهان باغی, 1399; 3(2): 145-158. doi: 10.22070/hpn.2020.5485.1098