%0 Journal Article %T بهبود شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل رز رقم (Bordeaux) با کاربرد اسید هیومیک و قارچ‌های (Glomus etunicatum) و (Piriformospora indica) %J نشریه تغذیه گیاهان باغی %I دانشگاه شاهد %Z 2645-4084 %A رسولی, موسی %A میرزایی, سحر %A فرهادی, کوروش %A قبولی, مهدی %D 2020 %\ 02/20/2020 %V 2 %N 2 %P 71-92 %! بهبود شاخص های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی گل رز رقم (Bordeaux) با کاربرد اسید هیومیک و قارچ‌های (Glomus etunicatum) و (Piriformospora indica) %K اسید هیومیک %K تغذیه %K قارچ میکوریزا %K قارچ اندوفیت %K گل رز %R 10.22070/hpn.2019.4655.1040 %X پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر اسید هیومیک، قارچ میکوریزا (Glomus etunicatum) و قارچ اندوفیت (Piriformospora indica) روی برخی از صفات گل رز رقم مشکی hybrida cv. 'Bordeaux') (Rosa در شرایط کشت بدون خاک گلخانه‏ای انجام شد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 12 تیمار مستقل و سه تکرار طراحی گردید. تیمارها شامل محلول پاشی اسید هیومیک در غلظت 300، 600 و 900 ppm، اسید هیومیک 300، 600 و 900 ppm (محلول پاشی)+50 گرم قارچ میکوریزا (تلقیح با محیط ریشه) ، قارچ پیریفورموسپورا ایندیکا عصاره اسپورPD، میسیلیومPD، میسیلیومMp، عصاره محیط کشت Mp، عصاره محیط کشت PD (تلقیح با محیط ریشه) و شاهد بودند. صفات ارتفاع شاخه، طول و قطر جام‌گل، دوام‌گل، فعالیت آنزیم کاتالاز و پروکسیداز، کلروفیل (a, b) و آنتوسیانین اندازه-گیری شدند. نتایج نشان داد که بیشترین میزان صفات اندازه‌گیری شده در اثر تیمار اسید هومیک ppm300 + قارچ میکوریزا 50 میلی گرم، تیمار اسید هیومیک ppm300 و تیمار قارچ پیریفورموسپورا (عصاره اسپور) مشاهد گردید. %U https://hpn.shahed.ac.ir/article_1058_61e0c9e4361d4d8de522c8429c3fc831.pdf