@article { author = {Pashaei, Milad and Tabatabaei, Seyed jalal and Sharafi, Yavar}, title = {Study of phosphorus uptake efficiency and some of the growth and physiological characteristics of peach in the conditions of different sources and methods of phosphorus fertilizer use. "Prunus persica var. Platycarpa"}, journal = {Horticultural Plants Nutrition}, volume = {1}, number = {2}, pages = {15-24}, year = {2018}, publisher = {Shahed University}, issn = {2645-4084}, eissn = {2645-4084}, doi = {10.22070/hpn.2018.743}, abstract = {The efficiency of phosphorus uptake in agricultural crops especially, in fruit trees, which are perennial plants and have deep roots, is one of the major problems in nutrition programs. The efficiency of phosphorus uptake in agricultural crops especially, in fruit trees, which are perennial plants and have deep roots, is one of the major problems in nutrition programs. One of the methods to increase phosphorus absorption is to place it in the root zone the experiment was factorial based on randomized complete block design with two factors and three replications. Factors were included as various methods and sources of phosphorus fertilizers. Methods Factor were included foliar application, irrigation fertilizer (soil surface), and pumice bag. Sources Factor including ammonium phosphate, triple super-phosphate, and water. Plant samples were taken at the end of the harvesting season and the concentration of phosphorus and total absorption were evaluated. The results were showed that the consumption method had a significant effect on the concentration of phosphorus in leaves and stems. Phosphorus sources also significantly altered the concentration of phosphorus in the leaves (P ≥. 0/01). The comparison of the means was showed that the maximum phosphorus concentration was observed in pumice bag treatment, which was increased 25 %in compared with surface irrigation .However, it was resulted that the use of phosphorus in a pumice bag could be effective method in phosphorus uptake and efficiency.}, keywords = {pumice,uptake efficiency,Foliar application}, title_fa = {مطالعه کارایی جذب فسفر و برخی ویژگی های رشدی و فیزیولوژیکی درخت هلو رقم انجیری در شرایط منابع و روشهای مختلف مصرف کودهای فسفره}, abstract_fa = {کارائی جذب فسفر در کشاورزی بخصوص در درختان میوه که ریشه‌های عمیق داشته و گیاهان چند ساله می‌باشند از مشکلات عمده در تغذیه گیاهان می‌باشد. یکی از روش‌های افزایش جذب فسفر جایگذاری آن در محل ریشه در عمق خاک می‌باشد. بدین منظور آزمایشی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 2 فاکتور و 3 تکرار که فاکتور اول روش های مختلف مصرف کود شامل: محلول پاشی جایگذاری کیسه حاوی پومیس و مصرف بصورت کود آبیاری(سطح خاک) و همچنین فاکتور دوم، منابع مختلف فسفر شامل سوپر فسفات تریپل، فسفات آمونیوم و آب در سه تکرار اجرا گردید. این آزمایش در درختان هلو رقم انجیری سه ساله در زمینی به مساحت ششصد متر اجرا شد. نمونه های گیاهی در انتهای فصل برداشت و غلظت فسفر و مقدار جذب کل محاسبه گردید. نتایج نشان داد که روش مصرف تاثیر معنی‌داری بر غلظت فسفر در برگها و ساقه داشت. همچنین منابع فسفر نیز غلظت فسفر را در برگ‌ها بشدت تغییر داد(01/0 ≥ P). مقایسه میانگین نشان داد که حداکثر غلظت فسفر در تیمار فسفات آمونیوم در پومیس دیده شد که نسبت به کود آبیاری سطحی حدود 25 ٪ افزایش فسفر داشت. نتایج نشان می‌دهد که مصرف فسفر در کیسه حاوی پومیس می‌تواند در افزایش جذب و کارایی فسفر موثر باشد.}, keywords_fa = {پومیس,کارایی جذب,فسفر,محلولپاشی}, url = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_743.html}, eprint = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_743_0732224d798d70b1e5e36a2ff6014d2a.pdf} } @article { author = {abdoosi, samane}, title = {Study of the effects of cadmium and vermicompost on some growth parameters of spinach (Spinaceaoleracea L.)}, journal = {Horticultural Plants Nutrition}, volume = {1}, number = {2}, pages = {25-36}, year = {2018}, publisher = {Shahed University}, issn = {2645-4084}, eissn = {2645-4084}, doi = {10.22070/hpn.2018.744}, abstract = {Cadmium is one of the most dangerous heavy metals that, through oxidative stress, disrupts plant processes and destroys the balance of nutrients in the plant and ultimately reduces growth. Vermicompost is also one of the sources of organic matter that plays an important role in plant nutrition and reduces the absorption capacity of heavy metals, including cadmium in the soil. In order to carry out this research, an experiment was conducted in a research greenhouse of Agricultural Research Center of Tehran Province in 1395 as a factorial design in a randomized complete design with six treatments and four replications. Cadmium concentrations were measured at two levels of 0 and 20 mg / kg and Vermicompost Factor in three levels of 0, 5 and 10% volumetric mixing with soil. The results showed that dry weight of shoot, leaf number, plant height, leaf area and chlorophyll index decreased significantly due to cadmium consumption. The leaf area showed the highest sensitivity and the chlorophyll index showed the least susceptibility to cadmium application. Vermicompost consumption significantly increased shoot dry weight, leaf number, leaf area. Also, the mixing of vermicompost with soil reduced the negative effects of cadmium application on leaf number, plant height and leaf area of ​​spinach, and increased these traits. Cadmium reduces the growth of various organs of the spinach and, on the other hand, vermicompost consumption, due to its nutritional effects, increases the dry weight of the air and reduces the effects of bad cadmium.}, keywords = {Spinach,Vermicompost,Cadmium,Shoot,Dry weight}, title_fa = {بررسی اثرات مصرف کادمیوم و ورمی‌کمپوست بر برخی پارامترهای رشدی گیاه اسفناج (Spinaceaoleracea L.)}, abstract_fa = {کادمیوم یکی از خطرناک‌ترین فلزات سنگین است که از طریق تنش اکسیداتیو باعث اختلال در فرایند‌های گیاهی و بر هم خوردن تعادل عناصر غذایی در گیاه و نهایتا کاهش رشد می‌شود. ورمی‌کمپوست نیز یکی از منابع مواد آلی است که نقش مهمی در تغذیه گیاه و کاهش قابلیت جذب فلزات سنگین از جمله کادمیوم در خاک را دارد. به منظور انجام این پژوهش، آزمایش در گلخانه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در سال 1395 به صورت طرح فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با شش تیمار و چهار تکرار اجرا شد. فاکتور کادمیوم در دو سطح صفر و 20 میلی‌گرم در کیلوگرم و فاکتور ورمی‌کمپوست در سه سطح صفر، 5 و 10 درصد اختلاط حجمی با خاک در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که وزن خشک اندام هوایی، تعداد برگ، ارتفاع بوته، سطح برگ و شاخص کلروفیل در اثر مصرف کادمیوم کاهش معنی‌داری یافتند. سطح برگ بیشترین حساسیت و شاخص کلروفیل، کمترین حساسیت را نسبت به کاربرد کادمیوم نشان داد. مصرف ورمی‌کمپوست باعث افزایش معنی‌دار وزن خشک اندام هوایی، تعداد برگ، سطح برگ گردید. همچنین اختلاط ورمی‌کمپوست با خاک، باعث تعدیل اثرات منفی کاربرد کادمیوم بر تعداد برگ، ارتفاع بوته و سطح برگ اسفناج گردید و این صفات را ارتقا داد. کادمیوم باعث کاهش رشد اندام های مختلف اسفناج شده و از سویی دیگر مصرف ورمی‌کمپوست به دلیل اثرات تغذیه‌ای باعث افزایش وزن خشک اندام هوایی گردید و اثرات سوء کادمیوم را تقلیل داد.}, keywords_fa = {اسفناج,ورمی کمپوست,کادمیوم,اندام هوایی,وزن خشک}, url = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_744.html}, eprint = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_744_52862777df1d62c143d54d05b996220e.pdf} } @article { author = {Moradinezhad, Farid and Khayat, Mehdi and hamedi, farzaneh}, title = {Effect of pre-harvest bagging on the calcium, potassium, Iron contents and quality of pomegranate fruit cv. Shishe-Kab at cold storage}, journal = {Horticultural Plants Nutrition}, volume = {1}, number = {2}, pages = {37-50}, year = {2018}, publisher = {Shahed University}, issn = {2645-4084}, eissn = {2645-4084}, doi = {10.22070/hpn.2018.745}, abstract = {Pomegranate (cv. Shishe-kab) is an invaluable sub-tropical fruit which is sensitive to chilling injury during cold storage (Moradinezhad et al., 2014). Fruit elements play an important role in stress resistance (Andrew, 2002). Among them, potassium is an important element which is involved in plant respiration and increases plant resistance to drought stress, pests and diseases, and chilling injury (Manouchehri, 2004). In research on apple fruit, the amount of water-soluble calcium was largely associated with physiological disorders of fruit (Amarante et al., 2013). Bagging is a simple and physical technique commonly used in the garden during fruit growth and may affect fruit composition (Sharma et al., 2014). Some of the benefits of bagging such as reducing physical damage can be expected. In addition, this may have different effects on the quality of the red color of the fruit by reducing radiation (Haynes, 1980) and increase the shelf life through reduction the physiological disorders. It is likely that pre-harvest bagging reducing the amount of calcium in the fruit (Cline and Hanson, 1992). Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of pre-harvest fruit bagging on the storage life and some of the important mineral elements of pomegranate fruit.}, keywords = {calcium,potassium,iron,chilling injury,quality}, title_fa = {تاثیر پاکت گذاری قبل از برداشت بر مقادیر کلسیم، پتاسیم، آهن و کیفیت میوه انار رقم شیشه کب در انبار سرد}, abstract_fa = {به منظور بررسی تاثیر پاکت گذاری قبل از برداشت بر میزان برخی عناصر معدنی و همچنین انبارمانی میوه انار رقم شیشه کب آزمایشی در سال ‌1394 در دانشکده کشاورزی بیرجند و در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با سه تیمار و چهار تکرار انجام شد. ارزیابی‌های شیمیایی و عناصر معدنی آریل و پوست میوه پس از 10 هفته نگهداری در انبار سرد انجام شدند. پاکت گذاری اثر معنی‌داری بر برخی شاخص‌های رنگ پوست داشت. بیشترین میزان روشنایی رنگ (2/45)، زردی (3/19) و هیو (7/24) در میوه‌های پوشانده شده با پاکت قهوه‌ای مشاهده شد. پاکت گذاری موجب کاهش میزان آنتوسیانین شد، بیشترین میزان در شاهد (7/16 میلی گرم بر لیتر) و کمترین در پاکت قهوه ای روشن (04/4 میلی گرم بر لیتر) مشاهده شد. پاکت گذاری میوه با پاکت سفید موجب افزایش حدود 68 درصد در میزان پتاسیم پوست نسبت به شاهد شد. جالب اینکه پاکت سفید همچنین موجب افزایش 23 درصدی در مقادیر کلسیم پوست و 45 درصدی در آریل انار نسبت به شاهد شد. پاکت گذاری بر رنگ آریل، شاخص سرمازدگی، میزان آهن پوست، آریل میوه، میزان فعالیت آنتی اکسیدانی، اسیدیته قابل تیتر و مواد جامد محلول اثر معنی‌داری نداشت. بطور کلی، میوه های پوشانده شده با پاکت سفید در خصوصیات رنگ پوست بهتر از پاکت قهوه‌ای عمل کرد، بعلاوه با افزایش میزان پتاسیم و کلسیم پوست میوه نه تنها موجب بهبود ارزش تغذیه‌ای پوست شد بلکه احتمال افزایش دوره انبار سرد میوه را به همراه خواهد شد.}, keywords_fa = {کلسیم,پتاسیم,آهن,سرمازدگی,کیفیت}, url = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_745.html}, eprint = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_745_d4944d70a68ed4e8a971acf874a37a04.pdf} } @article { author = {Molaie, Mina and Tabatabaei, Seyed Jalal and Sharafi, Yavar}, title = {The effect of foliar application of glucose and mono potassium phosphate (KH2PO4) on some characteristics of strawberry cultivar "Camarosa" in Hydroponic condition}, journal = {Horticultural Plants Nutrition}, volume = {1}, number = {2}, pages = {51-64}, year = {2018}, publisher = {Shahed University}, issn = {2645-4084}, eissn = {2645-4084}, doi = {10.22070/hpn.2018.746}, abstract = {توت‌فرنگی از مهم‌ترین محصولات گلخانه‌ای در مناطق مختلف می‌باشد ولی به دلیل نبود شرایط محیطی مناسب مانند کمبود نور در فصل زمستان از کیفیت این میوه کاسته می‌شود. هدف از محلول‌پاشی گلوکز و مونوپتاسیم‌ فسفات بر توت‌فرنگی، حل مشکل کمبود قند این میوه در کشت‌های خارج‌ فصل می‌باشد. بدین منظور، تاثیر مقادیر مختلف گلوکز و مونوپتاسیم‌ فسفات بر برخی ویژگی‌های توت‌فرنگی رقم کاماروسا بررسی شد. تیمارها شامل 3 غلظت گلوکز (0، 2 و 4 گرم بر لیتر) و 4 غلظت مونوپتاسیم‌ فسفات (0، 5/0، 1 و 2 گرم بر لیتر) بود که بر بوته‌های توت‌فرنگی اعمال گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در دانشگاه شاهد در سال زراعی 1394 اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل این دو تیمار بر سطح برگ (LA)، محتوای آب نسبی برگ (RWC)، کلروفیل a و b، پتاسیم و فسفر برگ، تعداد میوه، قطر میوه، وزن کل میوه‌ها، سفتی بافت، pH میوه، هدایت الکتریکی (EC)، شاخص طعم (TSS/TA)و گلوکز در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار شد. صفاتی مانند وزن تر بوته، کلروفیل a و b، طول و قطر میوه، سفتی بافت، شاخص طعم و گلوکز در غلظت 4گرم بر لیتر گلوکز و 2 گرم بر لیتر مونوپتاسیم‌ فسفات افزایش داشتند. همچنین، EC، pH میوه، پتاسیم برگ، RWC و LA کاهش یافتند. بیشترین غلظت گلوکز و مونوپتاسیم‌فسفات در مقایسه با شاهد، موجب افزایش گلوکز به میزان 57% شد.}, keywords = {glucose,Hydroponics,Mono potassium phosphate,Strawberry}, title_fa = {بررسی تاثیر محلول‎پاشی برگی گلوکز و مونوپتاسیم‌فسفات (KH2PO4) بر برخی صفات توت‌فرنگی رقم کاماروسا در سیستم هایدروپونیک}, abstract_fa = {توت‌فرنگی از مهم‌ترین محصولات گلخانه‌ای در مناطق مختلف می‌باشد ولی به دلیل نبود شرایط محیطی مناسب مانند کمبود نور در فصل زمستان از کیفیت این میوه کاسته می‌شود. هدف از محلول‌پاشی گلوکز و مونوپتاسیم‌ فسفات بر توت‌فرنگی، حل مشکل کمبود قند این میوه در کشت‌های خارج‌ فصل می‌باشد. بدین منظور، تاثیر مقادیر مختلف گلوکز و مونوپتاسیم‌ فسفات بر برخی ویژگی‌های توت‌فرنگی رقم کاماروسا بررسی شد. تیمارها شامل 3 غلظت گلوکز (0، 2 و 4 گرم بر لیتر) و 4 غلظت مونوپتاسیم‌ فسفات (0، 5/0، 1 و 2 گرم بر لیتر) بود که بر بوته‌های توت‌فرنگی اعمال گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در دانشگاه شاهد در سال زراعی 1394 اجرا شد. نتایج نشان داد که اثر متقابل این دو تیمار بر سطح برگ (LA)، محتوای آب نسبی برگ (RWC)، کلروفیل a و b، پتاسیم و فسفر برگ، تعداد میوه، قطر میوه، وزن کل میوه‌ها، سفتی بافت، pH میوه، هدایت الکتریکی (EC)، شاخص طعم (TSS/TA)و گلوکز در سطح احتمال 1 درصد معنی‌دار شد. صفاتی مانند وزن تر بوته، کلروفیل a و b، طول و قطر میوه، سفتی بافت، شاخص طعم و گلوکز در غلظت 4گرم بر لیتر گلوکز و 2 گرم بر لیتر مونوپتاسیم‌ فسفات افزایش داشتند. همچنین، EC، pH میوه، پتاسیم برگ، RWC و LA کاهش یافتند. بیشترین غلظت گلوکز و مونوپتاسیم‌فسفات در مقایسه با شاهد، موجب افزایش گلوکز به میزان 57% شد.}, keywords_fa = {گلوکز,هایدروپونیک,مونوپتاسیم‌فسفات,توت‌فرنگی}, url = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_746.html}, eprint = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_746_d33c3211f4a2958ee76cb438c11e55b8.pdf} } @article { author = {Omidi, H and kiaee, Arezo and Bostani, Amir and roodpayma, mohsen}, title = {The effects of nitrogen ratio (Ammonium: Nitrate) supply on Dry Matter and the biochemical composition and proline content of areal and root organs of Balngue (Lalemanthia royleana L.) in saline conditions}, journal = {Horticultural Plants Nutrition}, volume = {1}, number = {2}, pages = {65-76}, year = {2018}, publisher = {Shahed University}, issn = {2645-4084}, eissn = {2645-4084}, doi = {10.22070/hpn.2018.747}, abstract = {Salinity is one of the main cause’s reduced growth and crop yield especially in arid and semi-arid regions. This study aimed to evaluate the effect of different sources of nitrogen fertilizers and salt tolerance on balangue herbs. Experiment in factorial experiment were conducted base a completely randomized design with three replications in the Laboratory of Medicinal Plants. Factor of salinity (control, 40, 80, 120 and 150 mM) and nitrogen source levels (Hoagland, 0:100, 25:75, 50:50, 75:25 and 0:100 ammonium: nitrate) and were done in a greenhouse. The experiment result showed, characteristics the content of proline, glucose, pigments photosynthesis, and shoot elements content of sodium and potassium and nitrate reductase enzyme activity and morphological dry ground and shoot dry weight were significant, respectively. Mean comparison of data showed that salinity content of proline (55.5 %), glucose (24.9 %) increased in the shoot. Other hand, with increasing salinity, sodium rate (18 %) increased significantly, potassium uptake (12 %) was prevented by sodium. Also, salinity reduced the nitrate reductase activity (24%) in balango. However, the increase of ammonium nitrogen increased nitrate reductase activity in leaf (16.3%), stem (35.3%) and root (16.6%). On the other hand, an increase in the ratio of ammonium nitrogen resulted in a decrease in fresh and dry weight of the balango and airspace of the plant, the it represents the destructive effect of ammonium on the plant.}, keywords = {Salinity,nitratereductase,Balngo,content of proline,glucose}, title_fa = {بررسی نسبت نیتروژن (نیتراتی و آمونیومی) بر میزان ماده خشک و محتوی رنگیزه های فتوسنتزی و ترکیبات بیوشیمیایی قند و پرولین اندام های هوایی و ریشه گیاه دارویی بالنگو(lallemantia royleana L.) تحت شوری}, abstract_fa = {تنش شوری یکی از عوامل مهّم کاهش رشد و عملکرد گیاهان دارویی به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک می‌باشد. مطالعه ای به منظور ارزیابی تحمّل به شوری و تأثیر منابع مختلف کودهای نیتروژنه و نحوه اعمال آن بصورت فاکتوریل در سه تکرار در گلخانه پژوهشی دانشگاه شاهد بر گیاه دارویی بالنگوصورت گرفت. عامل شوری (آب مقطر، 40، 80، 120 و 150 میلی مولار) و نسبت منبع نیتروژن (نیترات:آمونیوم) (0 : 100، 75 : 25، 50 : 50، 25 :75 و 100 : 0) در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد محتوای پرولین، قند، رنگیزه‌های فتوسنتزی، محتوای عناصر سدیم و پتاسیم اندام هوایی و فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز و میزان ماده خشک اندام زمینی و خشک اندام هوایی تحت تاثیر شوری و منبع تغذیه نیتروژن قرارگرفتند. مقایسه میانگین نشان داد شوری باعث افزایش 5/55 درصدی پرولین و 9/24 درصدی قندهای محلول در اندام‌های هوایی گردید. ازطرف دیگر با افزایش شوری میزان سدیم به طور معنی‌داری افزایش یافته(18) و سدیم مانع جذب پتاسیم(12) شد. همچنین شوری باعث کاهش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز(24 درصد) در بالنگو گردید. اما افزایش نیتروژن آمونیومی باعث افزایش فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در برگ (3/16 درصد)، ساقه (35/3 درصد) و ریشه (16/7 درصد) گردید. از سوی دیگر افزایش نسبت نیتروژن آمونیومی باعث کاهش وزن تر و خشک اندام زمینی و اندام هوایی گیاه بالنگو شد که این نشان دهنده ثر سوء آمونیوم بر روی گیاه بالنگو بوده است.}, keywords_fa = {شوری,نیترات ردوکتاز,بالنگو,محتوای پرولین,قند}, url = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_747.html}, eprint = {https://hpn.shahed.ac.ir/article_747_160a43f13b5c3a9f348d122d00e8e2c7.pdf} }